LifeWise maakt het leven van cliënt Irvin minder ingewikkeld

LifeWise maakt het leven van cliënt Irvin minder ingewikkeld
LifeWise maakt het leven van cliënt Irvin minder ingewikkeld

Cliënt Irvin Wanga en begeleider Nihat Kahveci waren afgelopen week sprekers op een bijeenkomst van de VGN met als thema ‘Leven met een licht verstandelijke beperking in een ingewikkelde samenleving’.

Bijeenkomst georganiseerd door VGN in Dialoog 13 april 2018

Irvin heeft veel problemen gehad en is meerdere malen in de gevangenis beland. Mede vanwege zijn buitenlandse afkomst had hij in Nederland geen goed netwerk en belandde hij steeds in dezelfde vicieuze cirkel, waarin ook drank en dakloosheid een belangrijke rol speelde. Door zijn vertrouwensrelatie met begeleider Nihat Kahveci, die hem volgens de uitgangspunten van LifeWise begeleiding bood, is zijn leven nu stukken verbeterd. Kahveci: ‘Het eerste jaar ging er geen dag voorbij dat ik hem niet zag. Nu hoeft dat nog maar een keer per week.’

Gertrude van den Brink, raad van bestuur, was ook spreker op deze bijeenkomst en wees erop dat het steeds belangrijker is dat organisaties met elkaar samenwerken om de problemen van mensen met een lvb aan te pakken. “Vanuit de gehandicaptenzorg kunnen we anderen erbij helpen de juiste sensitiviteit te ontwikkelen.”

Lees hier het hele verslag.

Bekijk ook het filmpje over Irvin en Nihat en de begeleiding met LifeWise.