LifeWise internationaal!

LifeWise internationaal!
LifeWise internationaal!

Veel collega’s binnen Middin werken al met LifeWise. Samen met Cordaan dragen we LifeWise ook buiten onze organisatie uit, en de afgelopen periode zelfs internationaal!

In augustus gaf Hanna Peels (GZ-psycholoog) samen met Marieke Breed (onderzoekster aan de VU) een presentatie op het wereldcongres van IASSIDD in Glasgow. Zij vertelden aan een publiek van bijna 100 man over hoe kwetsbaar en complex de doelgroep LVB kan zijn. En hoe LifeWise daarvoor ontwikkeld is. Aan de hand van de tweede fase van het onderzoek naar LifeWise werden thema’s belicht als systeemwereld, werken in het ‘ondertussen’ en verschil tussen zijn en worden. Benieuwd naar deze thema’s? Lees meer op www.lifewiselvb.nl!

Op 18 oktober kwamen zo’n 20 artsen en directeuren naar Amsterdam. Zij volgen de master of Health Care Delivery Science aan het Dartmouth College in Amerika. Door medewerkers van Cordaan werd eerst een rondleiding gegeven op een woon/werklocatie voor mensen met LVB. Daarna werden een drietal presentaties gegeven, waaronder een over LifeWise. De presentatie werd goed ontvangen, er waren veel vragen over hoe wij de ondersteuning vorm geven!

Een goede ondersteuning aan mensen met LVB binnen Nederland is onze missie. Door internationaal te presenteren en onze kennis te delen proberen we ook over de grenzen heen het begrip voor en de communicatie met mensen met LVB te verbeteren.