Verhalen en ervaringen over LVB+ en werk

Middin en Cordaan bieden arbeidsintegratietrajecten aan met de inzet van jobcoaches en creëren kansen om deze mensen zoveel mogelijk te laten participeren in de samenleving. Een jobcoach begeleidt mensen met LVB+ naar betaald werk en kan voor zowel de cliënt als werkgever, het aanspreekpunt zijn voor begeleiding en vragen.

Lees hier verhalen en ervaringen over LVB+ en werk van Cordaan en Middin:
– het verhaal over Giovanni, die nu betaald werk heeft.
– hoe jobcoach Ed zijn werk invult.
– de ervaringen van jobcoach Arne Peterse
– het verhaal van Joelle, die nu werkt in een supermarkt.

“Astrid is een jonge vrouw met verslavings- en schuldenproblematiek. Zij wilde er echt uitkomen, maar dat kon niet zonder hulp. Daarom werkten schuldhulpverlening, ambulante begeleiding, de gemeenteconsulent en ik samen om Astrid te helpen haar leven weer op te bouwen. Ik keek met Astrid hoe we de stappen naar betaald werk klein konden maken. Ze begon op een beschermde werkplek. De volgende stap was een kringloopwinkel, waar ze haar basisvaardigheden verder kon ontwikkelen. Uiteindelijk is Astrid, met vallen en opstaan, in twee jaar tijd doorgegroeid naar betaald werk. Dat betekent zoveel meer dan onbetaald werk. Ze is echt nodig en krijgt waardering. Ik vind dat fantastisch. Met onze ondersteuning heeft een jonge vrouw, die de drive had om haar leven te veranderen, een kans gekregen.”

Jobcoach Middin

https://www.lifewiselvb.nl/wp-content/uploads/2019/06/MIDDIN-Rotterdam__XT220061-1024x683.jpg

Samenwerkingspartners van Cordaan:

“We zijn een leerbedrijf, een gezellige plek en we willen jongeren graag helpen. Wij helpen hen, maar zij helpen ons ook. Ik ben heel erg blij met mijn collega’s, met al mijn collega’s.”

Coffeemania

“Het is fantastisch om met zo’n jongen te werken. Als bedrijf zitten er veel voordelen aan, maar je wordt ook echt uitgedaagd en het houdt je scherp. Dat is zeker leuk, maar kan ook energie kosten. De Jobcoach biedt hierbij ondersteuning en houdt de lijn heel kort. Dat werkt.”

Loogman

“Verpleegkundigen en verzorgenden zijn met heel veel taken bezig. Eenvoudige taken nemen onze woonhulpen over. Ook hebben zij veel contact met onze bewoners, dat is heel waardevol.””Denk vooral in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Als je je tijd investeert, dan krijg je die dubbel en dwars terug.”

Buitenhof Cordaan

“Voor mij is het een hele grote aanwinst. Zij voegt wat toe in mijn bedrijf. Deze mensen kunnen heel fijn en heel goed werken. En ik vind dat iedereen een kans nodig heeft. Wij, als werkgever of bedrijf, moeten dit aan deze mensen kunnen aanbieden.”

Amsterdamse Bloemenpoort

Samenwerkingspartners Middin:

“Joyce is een kei in het vinden van oplossingen. Met wat lichte aanpassingen en een positieve benadering is er altijd wel een oplossing waardoor de kandidaten toch aan de slag kunnen. Denken in kansen is zeker haar motto.”

Madelon Jautze, rayonmanager Herenbos -uitzendbureau voor de groensector- over jobcoach Joyce van Hagen van Middin

“Ik werk op een prettige manier met woonbegeleiders van Middin én de jobcoach samen. Zo is voor de cliënt helder waarvoor hij bij wie moet zijn en kan hij optimaal ondersteund worden.“

Jolanda Aarts, toezichthouder Reclassering Nederland

“We hebben via de jobcoach van Middin (Arne) al twee waardevolle nieuwe collega’s gevonden. Beide hebben ons positief verrast en zijn in de afgelopen maanden verder gegroeid, zowel op persoonlijk vlak als binnen het bedrijf. Er werken bij Rechtstreex mensen met verschillende achtergronden, ervaringen, opleidingen en vakgebieden naast elkaar op de vloer. We waarderen elkaar en groeien samen. Doordat Arne het bedrijf inmiddels kent, kan hij goed inschatten voor wie Rechtstreex een goede omgeving is. Door samen met de sollicitant en jobcoach te zoeken naar de juiste functie onder goede begeleiding kunnen mensen echt floreren in hun werk en daar zelfvertrouwen bij opbouwen. Daar streven we steeds naar, voor alle collega’s.“

Nine, Rechtstreex Rotterdam